Elevrecensioner (gamla)

december 3, 2015 Boktips Elevrecension, Fantasy, Kärlek, Vampyrer

Jag har läst boken Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer, som är en engelsk författare. Bokens originaltitel är Twilight. Den kom ut 2006 på svenska (2005 på engelska). Detta är den första boken i Twilight serien. Den finns även i en film som är baserad på boken Boken är skriven som en kärleks roman men det är också lite fantasi med tanke på vampyrena. Det utspelar sig i Forks som är en lite regniga stad i Wasington och i highschool miljö. Boken är skriven ur Bellas perspektiv som är en av de två huvudpersonerna i boken.  

Bella vanlig tjej från Phoenix men klumpig som drar sig till olyckor. Men hon har en otrolig kärlek till alla sina med människor, det finns inget som hon inte skule göra för sina nära. Hon är en duktig tjej i skolan.

Edward blev vampyr när han blev bitten av Carlisle, när han var sjuk i Spanska sjukan och var nära att dö. Sedan dess så är Edward alltid sjuton år. Han har en förmåga att kunna läsa andras tankar men Bellas tankar kan han inte läsa vilket gör honom frustrerad men även fascinerad

Bella flyttar från stora Phoenix till lilla Forks för att bo med sin pappa. För att hennes mamma som hon har bott med innan har träffat Phil som är basboll spelare som behöver resa väldigt mycket. I skolan i Phoenix så har Bella alltid känt sig utanför så hon blev förvånad över alla nya vänner som hon fick i en nya skolan. Även killarna som försöker få hennes uppmärksamhet. På biologi lektonen träffade Bella, Edward för första gången.  Hon blir genast hemligt förälskad i Edward.

Mitt favorit citat från boken är “Jag ar säker på tre saker. Det första var att Edward var en Vampyr.

Jag tycker att boken är skriven på ett enkelt sätt, som går fort att läsa. Men det finns vissa svåra ord som man kanske behöver kolla upp.

Jag gillade boken väldigt mycket och vill jätte gärna läsa fortsättningarna, även om jag har sätt filmerna. För jag tycker att man får ett annat sätt att se själva handlingen på. Jag tycker att boken var bra för att det är en lagom blandning mellan fantasi och kärleksroman. För jag gillar inte fantasi så mycket men den här boken är nog den första som har fantasi i som jag tycker var bra. Jag ger den betyget 4 av 5 stjärnor.

Stephenie Meyers första bok var just Om jag kunde drömma, denna boken blev en stor succé och den blev 1:a på bestsellerlistan. Stephenie blev utsedd till Årets författare 2008 och var också den bäst säljande författaren med över 29 miljoner såld böcker. Hon är idag 41 år gammal och har skrivit sju böcker. När hon var lite så var hennes dröm att bli dansare men sen upptäckte hon skrivandet och blev författare. Det var dansen och musiken som inspirerade henne till att bli författare för hon ville göra något där man kunde uttrycka känslor.

Skriven av en elev på skolan

december 3, 2015 Boktips Elevrecension, Fantasy, Kärlek, Vampyrer

Ljudet av ditt hjärta är skriven av Stephenie Meyer från USA. Boken började tryckas på svenska 2011 i Falun. Boken är en efterlängtad uppföljare av “Om jag kunde drömma” och “När jag hör din röst”

Boken är en blandning av romantik och drama. Det ut spelas i nutid i Seattle i USA, men i en annan värld där det finns varulvar och vampyrer.

Bokens huvudperson heter Bella. Hon är en tjej på 18 år som snart ska ut gymnasiet. Hon är en vanlig människa som har god kontakt med många vampyrer. Bella bor hos sin pappa, Charlie. Bellas mamma, Reneè bor i Florida. Bella är också tillsammans med Edward.

Edward är tillsammans med Bella och dom brukar ofta vara med varann. Bella och Edward går i samma klass på sin skola. Edward är vampyr, men han gör inget mot Bella. Jag har en speciell bild av Edward. En självsäker, stark ung man som kan göra vad som helst för att skydda Bella.

Bella lever i en värld med varulvar och vampyrer runt om henne. Hon har en väldigt god relation med Edward och han spelar en stor roll i hennes liv. Hon har andra kompisar, men utan Edward tror jag att Bella hade haft det svårt.

Bella och Edward går sista terminen i high school och Bella tänker på det både förväntan och skräck. Dagen efter slutfesten har Bella blivit hotad till att bli förvandlad till en vampyr.

Vampyren Victoria fortsätter sin jakt på Bella i Seattle. En dag tycker Edward att det luktar konstigt i Bellas hus och förmodligen har det varit en vampyr där inne….

Det finns även en familjen Cullen som härjar i staden. Familjen är en flock nyfödda vampyrer som dödar folk i Seattle.

Samtidigt måste Bella välja mellan din vänskap med med Jacob eller Edward, hennes största kärlek.

Citat

“Vi gick ner för att börja med läxorna, ifall Charlie skulle komma hem tidigt. Edward blev klar på ett par minuter medan jag sakta knåpade igenom matten, tills jag bestämde mig för att börja laga maten. Edward hjälpte till med middagen och grimaserade när han såg ingredienserna Mänsklig mat var ganska motbjudande för honom. Jag gjorde stroganoff enligt Farmor Swans recept för jag ville fjäska. Det var inte någon av mina favoriträtter men Charlie skulle bli glad.

När jag läste boken kom det upp många konstiga och gamla ord som jag inte hade hört innan, men jag fattade betydelserna när jag läste vidare. Det var relativt lätt att läsa boken och läsandet flöt på.

Jag gillade boken. Jag har inte läst den här typen av böcker innan, men jag gillade det och jag ska fortsätta att läsa sådana typer av böcker. Jag gillar hur författaren skriver boken tydligt och färståligt utan att beskriva för mycket. Jag skulle absolut kunna rekommendera denna boken till andra.

Stephenie Meyer

Detta är en författare som bor i USA. Hennes första bok var “Om jag kunde drömma” och gick direkt upp till plats fem i New York Times bästa säljarlista.

Boken får 4 av 5 stjärnor för ett skickligt skrivande, men lite för svårt språk.

Skriven av en elev på skolan

december 3, 2015 BoktipsDeckare, Död, Elevrecension, Spänning, Thriller

Bokrecension av Poeten

Jag har läst boken Poeten, skriven av Michael Connely. Boken är utgiven 1995 och handlingen utspelas i 90-talets Usa. Det är en roman utav genren kriminal, thriller, spänning och mysterium.

Huvudpersonen är en medelålders journalist och kriminalreportern vid namn Jack McEyvoy som är bosatt i Denver, Usa. Jack en är lyhörd, brottskunnig och utåtriktad person som ofta tar saker i egna händer.

Allt börjar då Jack´s tvillingbror Sean, kriminalpolis för Denverpoliskår, påträffas död i sin patrullbil. Dödsorsaken kopplas snabbt till självmord då mordscenen talar för det. Sean sitter i framsättet, blodig av skottet som avfyrats från det tjänstevapen som den döde polismannen håller i handen. Det enda avskedsbrev som finns är några få ord skrivna på den igenimmade fönsterutan till bilen, “bortom rymd, bortom tid”. Polisen avskriver fallet och stämplar det som självmord då inget tyder på någon brottslig handling. Dock är Jack tveksam. Att Sean, den glada brodern som till skillnad från Jack själv, hela sitt liv satt andra före han själv och aldrig givit upp, skulle ha tagit självmord. Det verkar helt orimligt och  misstron växer då hela poliskåren påstår  att“Lofton-fallet” skulle vara orsaken. Sean hade tydligen varit oerhört involverad i det kvinnliga student- mordet som ägt rum några veckor tidigare.

När Jack börjar undersöka saken närmre finner han snabbt motsägande fakta och Jacks teori om att Sean istället blivit mördad förstärks. Små detaljer som inte ens polisen uppmärksammat är startskottet för  den nya utredningen som inleds. En upptäckt som sedan visas förekomma i fler fall än Seans är att “självmords- meddelandet” istället är ett stycke ur en dikt från Edgar Allen Poes diktsamling. Detta leder till Jacks stora genombrott då han bevisar hur ett flertal “själmord” av poliser runt om i landet istället varit iscensatta mord. Alla de mördade poliserna hade strax innan sin död hållit på med stora mordutredningar. Jack finner ett hemskt mönster att mördaren skapat så kallade “lockmord” för att sedan ta död på polisen som skulle hålla i utredningen. FBI kopplas in och samtidigt som den stora jackten på mördaren, eller “Poeten” som han så småningom blir kallad, börjar måste också alla hålla den stora skandalen av polismord borta från all media då det skulle förhindra och kanske skrämma iväg mördaren.

Men nyheten kom ut, Jack blir irriterad då han ville bli den första att publicera den, men icke att det stoppar upp mördaren.

“Poeten” är en känslokall, sinnesjuk, kontrollerad och skicklig mördare som inte lämnar något åt slumpen, samtidigt som något säger att han också verkar stolt och icke det minsta äcklad över hans hederslösa handlingar. När nyheten dyker upp framför ögonen i tidningen och han inser att de är han på spåren, bekymrar det inte honom alls. Bara några dagar efter det att nyheten släppts ut får FBI ett brev från Poeten själv, och i samma stund påträffas ännu ett “lcokmord”.

Kommer Jack och hans nya kollegor att kunna lista ut vem mördaren är, kommer de i sådana fall kunna finna honom? Kommer den skyldige att ställas inför rätta? Och hur många liv kommer sättas till innan något av det föregående komma ske…

Ett omfattande citat som vid upprepade tillfällen tillkommer i boken är ”Döden är mitt område”. Meningen sägs utav Jack i tal om hans karriär. Jag tycker citatet omfattar bra om Jack som person och som karaktär.

Eftersom hela boken också till största del kretsar kring död och mord så var det ett passande citat.

Språket var utvecklat skrivet, men fortfarande väldigt lätt att förstå. Orden var varierade och man rycktes relativt ofta med i handlingen. Jag kände däremot att boken inte alltid var så gripande utan snarare intressant. Boken innehåller bra med fakta om polisarbete och en mördares handlingar. Ibland saknades vissa detaljer, som jag kände borde funnits med. Jag ger språket 4/5 poäng.

Jag tror att författaren främst vill förmedla ett ny tänkande sätt inom polisutredning. Att allt inte alltid är som det verkar vid första anblick, och att världen faktiskt har förändrats en del. Vad man kan ta till lära av boken är att kunna se saker från olika perspektiv och hela tiden tillåta sig själv att kunna ändra sin egen åsikt. Jag tror också man kan ta till lära av Micheal Connelys skriv-stil och förmåga att förmedla fakta i en roman och hans utvecklade  detaljbeskriningar.

Jag föredrar att läsa deckare som utspelas i Sverige utav svenska författare, men boken var definitivt läsvärd. Jag skulle rekommendera boken till alla som är intresserade av att läsa grövre brottsutredningar, utan blod törstande detaljer och inte så värst skräckinjagande handling.

Michael Connely, född 1956 (59 år), är en amerikansk journalist och författare. Michael skriver främst kriminalromaner och böcker. Tillsammans med fru och dotter är Michael bosatt i Florida, Usa. Poeten är en utav hans allra mest framstående verk och en av de mest kända. Michael är en prisbelönt och hyllad författare.

Skriven av en elev på skolan

december 3, 2015 Boktips Elevrecension, Ensamhet, identitet, Mobbning, Övergiven, Spänning, Thriller

Titeln på boken som jag har läst är “Carrie”. Den är skriven av författaren Stephen King.

Boken utgavs i Sverige år 1980.

Det är en roman i genren thriller. Boken tycker jag är en bok för både ungdomar och vuxna.

Boken utspelar sig under senare 1900-talet.

Den är för det mesta delen skriven i nutid men emellan åt så kommer det som små tidningsartiklar som har skrivits efter hela händelsen/hela boken kan man säga. Det är liksom tidningsartiklar som handlar om det som händer i boken men det är skrivit som att det har hänt. Det är lite svårt att förklara om man inte har läst boken själv.

Hela boken utspelars i staden Chamberlain där Carrie ( huvudpersonen i boken ) bor.

Huvudpersonen heter då Carrie.

Carrie är udda, hon är en väldigt tillbakadragen tjej som är mobbad i skolan och har alltid varit det. Hon blir mobbad av flera tjejer och killar, men en av tjejerna ångrar en sak som händer i boken och hon vill göra något åt det hon har gjort.

Tjejen som ångrar vad hon gjorde mot Carrie tycker jag förändras i boken på det sättet att hon från början var taskig och höll bara med sina kompisar om vad de sa och gjorde, till att bli snällare mot Carrie.

Boken handlar om Carrie som är udda och mobbad i skolan. Det handlar om hennes dolda förmåga som hon har, som hennes djupt religiösa mamma tror är en synd från djävulen.

Hela själva boken handlar om människors utanförskap och barns utsatthet när de blir övergivna av vuxen världen.

Ett citat ur boken: “Carrie stod slött bland dem, en ankunge bland svanarna.”

Citaten tycker jag beskriver hur andra ser på att Carrie är jämförelsevis mot de andra.

Språket i boken tycker jag var ganska lätt att förstå. Det var lagom stor text, tydligt skrivet och lagom långa meningar.

Jag tror att författaren ( Stephen King ) vill förmedla eller visa hur det är med människors utanförskap och barns utsatthet när de blir övergivna av vuxenvärlden.

Jag tyckte boken var bra men samtidigt lite konstig. Den var bra skriven och hade bra handling. Det jag tyckte var lite konstigt det var det som kom i mot slutet av boken, jag kan inte riktigt berätta vad det är för då kanske jag avslöjar lite för mycket.

Jag skulle rekommendera denna boken för de som gillar böcker som handlar om att bli övergiven av vuxenvärlden för det är det hela boken går ut på.

Författaren

Författaren som har skrivit boken “Carrie” heter Stephen King.  

Han föddes år 1949 i Portland, Main.

Hans 52 romaner som han utgivit har sålts i över 350 exemplar över hela världen.

Han betraktas som en av vår tids stora amerikanska berättare.

Skriven av en elev på skolan

december 3, 2015 Boktips Deckare, Elevrecension, Kärlek, Lättläst, Spänning

Recension av Ritta Jacobssons ‘’Afrodite och olyckstrasten’’

‘’Bakom dörren längst bort hittade jag äntligen henne. Hon satt i samma hopsjunkna ställning på sängen som förut. Tänk om också hon var död!’’

Den bok som jag har läst heter Afrodite och olyckstrasten, av Ritta Jacobsson. Boken kom ut år 2009 och är en typ av både kärlek och deckare.

Romanen utspelar sig vid Sveriges östkust i en liten by en bit utanför Stockholm.

Det utspelar sig i nutid.

Huvudpersonen heter Afrodite, som även kallas för Ditte. Jag gissar att hon är runt 15-16 år gammal, eftersom hon oftast verkar ganska klok i sitt tankesätt. Hon är väldigt nyfiken och försöker även ta reda på saker och ting, på bästa möjliga sätt. Afrodite är tillsammans med Alexander som också är en stor huvudperson i berättelsen.

I romanen åker huvudpersonerna Ditte och Alex till hans mormor i en småstad vid Sveriges kust. Under en vecka hinner det hända lite mystiska saker. Exempelvis är det en vit skåpbil som gör något märkligt på deras parkering mitt i natten. Dessutom träffar Afrodite på en underlig flicka i herrgården. Det är nånting konstigt med henne som hon inte vet vad.

Språket i romanen är inte särskilt svårt att förstå. Det finns knappt inga svåra ord eller krångliga meningar som jag inte förstod.

Budskapet med boken var nog att alla kan göra fel ibland och att alla inte är särskilt godhjärtade. Även de människor man kanske litar på mest, kan svika en.

Eftersom boken är skriven i två olika perspektiv blev det lite rörigt i början. Det var lite svårt att hänga med ibland eftersom det var skrivet i ett rappt tempo. Men det tycker jag inte var så negativt. För då blev det aldrig långtråkigt att läsa, eftersom det hände mycket hela tiden.

Boken är skriven i både jag-form och namn-form. Det blev lite rörigt ibland, eftersom det samtidigt växlades mellan två olika perspektiv.

Bortsett från det tycker jag att boken var bra. Som sagt, det hände mycket nästan hela tiden, så det blev aldrig långtråkigt.

Men den var läsvärd och jag skulle nog rekommendera den till både mellan-och högstadieåldern. För den var ganska lättläst, men spännande.

Författaren:

Ritta Jacobsson som egentligen heter Helena Nurmi, har skrivit väldigt många ungdomsböcker. Hon är född i Finland men flyttade till Sverige när hon var ung.

Ritta är 58 år gammal och har tillsammans med sin man tre barn.

År 1994 började hon skriva böcker och har vunnit pris för boken Afrodite och döden.

Skriven av en elev på skolan

december 3, 2015 Boktips Deckare, Död, Elevrecension, Kärlek, Spänning 

Jag har läst boken “En dans på rosor” som är skriven av Reginald Hill.

Reginald Hill föddes den 3 april 1936, han var först läkare men sen började han med att skriva böcker, efter de har han skrivit många kända kriminal romaner för det är den sortens böcker han skrev.

Den första boken han skrev var Debutromanen A Clubbable Woman  och den gavs ut 1970. Nästan alla hans böcker får han inspiration från den brittiska TV serien ett fall för Dalziel och Pascoe. Reginald Hill dog den 12 januari 2012 i Coumbia pga hjärntumör.

En dans på rosor gavs ut 2006 och blev väldigt populär fort. Det är en kriminal roman med lite spänning, drama och romantik.

Jag tycker denna bok passar till ungdomar, den kan vara lite svår läst så jag rekommenderar den till vana läsare. Huvud personerna i filmen tycker jag är Patrik ,Florence, Daphene, Peter och Dick Elgood för att boken handlar mycket om vad som händer dom.

Handling:

Rosemont house betyder jättemycket för Florence.  De har en stor fin trädgård som hon tar väl hand om. Så när hon ser att hennes systerdotter visar intresse för trädgården ärver hon den.

Patrick är en rik man med vackert hus stora ägodelar och 2 barn, det är framgångar med hans företag, men när en av hans medarbetare avlider i Florence rabatt börjar hans chef Dick undra om allt står rätt till.

Det blir Peter som får ta hand om fallet för Patriks fru är bra kompis med Peter.

Peter fortsätter med fallet och han upptäcker att de har skett många konstiga dödsfall och att det hade kunnat gynna Patrik både på jobbet och privat.

Frågan är om det är så att de dödsfallen gynnade Patrik och att de var han som låg bakom de?

Eller att det är någon annan, i så fall vem?

Jag skulle gett boken 8 av 10 stjärnor för att det som är bra är att det händer ganska mycket och det är skrivet så att man får en bra inlevelse.

Men det dåliga är att det kan vara svårt att hänga med i den.

Citat:

“ Om jag visste, sa han. Han såg på henne några sekunder, suckade, tog hennes hand i sin och sa” Det är nog bäst att ni går tillbaka in i huset.

Jag något att berätta. Men först tror jag det är säkrast att du berättar allt du vet om den här mrs Ellie Pascoe.”

Skriven av en elev på skolan

december 3, 2015 Boktips Deckare, Elevrecension, Läskigt, Spänning

Boken heter Huset vid vägens slut och är skrivit av Magnus Nordin.

Boken kom ut år 2004.

Genre: Deckare

Boken handlar om ett killgäng som har ett ställe i skogen som de kallar för Örnnästet, de brukar gå dit på kvällarna och ibland sova över där. Deras föräldrar vet ingenting.

En av de är specialist på att berätta spökhistorier och när det är mörkt och de är inne i skogen så blir det såklart en speciell och kuslig stämning. En dag berättade han om ett hus som ligger alldeles i närheten. Han berättade att pappan i huset en natt mördare hela sin familj, sedan sig själv. Ingen vet varför, men alla vet att det vilar en förbannelse över huset.

En av de vill gå dit (jag kommer inte ihåg vem) de andra vill absolut inte det. Men efter mycket om och men så bestämmer de sig för att gå dit en kväll.  De har problem att komma in, överallt är det igenbommat  men så ser de att vindsfönstret är lite halvöppet. Det är jättehögt upp men som tur är hittar de en stege.  Med hjälp av den kommer de in i huset…

De söker igenom huset, de hör steg. Det kommer närmare och närmare, det hörs tydligare och tydligar. “Titta honom inte i ögonen”

Boken är skrivit i nutid.

Huvudpersoner: Jag, Larsa, Pierre, Dagge och Jonas

Jag tyckte att språket i boken var enkelt språk.

Boken var lätt att förstå och lätta meningar.

Jag tycker att boken var jättebra, för att Författaren har fått med  allt som är möjligt att få med i en bok.

Jag tyckte att boken var läsvärd och skulle rekommendera till de andra att läsa den.

Om Författaren:

Av Magnus Nordin har tidigare utgivits Gudarnas ring, Det fjärde offret, skuggvarelser och prinsessan och mördaren, utnämnd till årets barn- och ungdomsdeckare 2003 och nominerad Augustpriset 2003.

Skriven av en av skolans elever

december 3, 2015BoktipsElevrecension, Lättläst, Rolig bok

Boken heter Tom Gates fantastiska värld och den är skriven av Liz Pichon.  Boken utgavs år 2011 och genren är komedi. Handlingen utspelas i England i nutid och det mesta händer hemma hos Tom eller i skolan.

Huvudpersonen i boken är Tom Gates. Han är en kille som går i 5an och är bra på att rita, men inte bra på att arbeta i skolan. Han älskar också kolarån och att reta sin syster Delia. Han är också bra på att hamna i trubbel. Han har en kompis som heter Derek som han brukar gå till skolan med och de två har ett band tillsammans. Bandet heter dogzombies och de brukar öva hemma hos Tom bandet spelar rockmusik. Toms pappa Frank som är flintskallig och brukar bära hatt berättar boken inte mycket om och inte hans mamma heller, men hans syster Delia berättar dem lite mer om som att hon brukar ha på sig solglasögon och hon brukar reta Tom. Tom brukar också komma för sent till skolan och under hela boken glömmer han alltid att lämna in sin recension om en bok, film eller något annat han har sett eller hört. Jag tycker att personerna inte utvecklas under tiden.

Toms högsta önskan är att få gå på en konsert med sitt favoritband Dude3. Han får svårt med att fixa biljetter. Hans pappa hade köpt biljetter, men då äter Dereks hund upp dem. Hur det går sedan får veta om du läser boken.

Ett citat från boken som jag tyckte var bra:

“Det ligger en banan på min pizza. Jag tar bor den jättefort innan någon hinner se att jag har en banan på min pizza. För sent…

Amy och Florence gå förbi och båda gör en “vad äckligt”-min åt mig och sätter sig vid ett annat bord.

Då knuffar Norman Watson till mig med armbågen och säger:

“Hade du en banan på pizzan?”

“Kanske …” säger jag.

“Mums! Jag kan ta den om du inte vill ha den.”

Så jag låter Norman äta upp min banan i lugn och ro. Derek viskar till mig:

“Vad äckligt.”  Men Norman verkar glad så jag säger ingenting. Jag äter resten av pizzan. ( Den smakar lite bananigt här och där.)

Farmor Mavis har lagt ner fler luriga överraskningar i min lunchlåda: Gurkjuice på burk. Lavendel och potatiskex. Och en citron. (Varför då?)”

Jag tycker att språket i boken var ganska enkelt och det tar inte lång tid att förstå vad som händer. Det är också mycket bilder som berättar saker som inte texten gör. Jag tyckte att boken var bra och rolig för att man får vara med om en persons liv som är väldigt konstig och det händer massa saker som inte brukar hända i verkligheten Jag tycker att fler ska läsa den för att den är lättläst för den som inte har mycket tid på sig att läsa böcker.

Liz Pichon är född 1963 hon är en engelskspråkig författare och illustratör. Boken Tom Gates fantastiska värld har sålts i mer än 1 miljon exemplar enbart i England och har översatts till 36 olika språk.

Skriven av en elev på skolan

december 3, 2015 Boktips Action, Elevrecension, Fantasy, goda mot onda, Spänning 

Titel: Half Bad

Författare: Sally Green

Utgivningsår: 2015

Genre: Jag har läst en äventyrsbok som är väldigt fartfylld.

Den utspelar sig i nutid och allt som händer det händer nu och på olika platser.

Huvudpersonen är Nathan som är en tonåring runt 18 år andra viktiga personer är Gabriel, Annalise, Mercury, Van och Nesbitt.

Den här boken handlar om en tonåring som heter Nathan som är en slags häxa för när han blir arg så blir han ett slags monster och han försöker krossa några som kallas jägarna för dom jagar häxor.

Citat: ´´När han har gått drar jag försiktigt in lite av den gröna röken. ´´Nathan´´ säger Gabriel, du har inte berättat för mig om din kraft´´.

Jag tycker att språket dom använde var både lätt och ibland lite svårt det var långa meningar med mycket text.

Jag tror att det författaren vill förmedla är att alla är olika och har rätt att få vara en del av samhället.

Jag tycker att boken var bra för att det var mycket som hände det jag tyckte var bra var att dom i boken gjorde saker hela tiden det var nya äventyr jag skulle kunna rekommendera den här boken.

Sally Green bor i nordvästra England och Half Bad var hennes första bok och den vann titeln ´´Best book of teens´´.

Skriven av en elev på skolan

december 3, 2015 Boktips: Deckare, Död, Elevrecension, Spänning

Det här är en bokrecension av boken Förföljaren som är skriven av Magnus Nordin. Boken kom ut år 2005. Boken utspelar sig i nutid, i Sverige. Genre:deckare

Boken handlar om en tjej, Malin. Hon blir förföljd utan att veta om det, förföljaren vet nästan allt om henne, till och med vilken parfym hon använder men hon vet ingenting om honom. Ibland hoppar dom tillbaka i tiden och berättar om en annan tjej, Emily som också försvann. Båda hade varit ihop med samma kille och Emily hittades aldrig. Handlingen utspelar sig i nutid. När man kommit in en längre bit i boken skriver dom om en ny tjej, Erika som också blir kidnappad och som var skrämmande lik Malin. Samma bruna ögon och gulblonda hår.

Malin är ungefär 16 år och hennes pojkvän Adnan är 17 år gammal. Malin har kastanjebruna ögon, gulblont hår och smalt ansikte.

Hennes mamma är svårt sjuk och Malin och hennes pappa hjälps åt att ta hand om henne när inte hemtjänsten är där.

Malin anar ingenting, inte förens Malin måste ta sig till sjukhuset och när hon får reda på att någon som sagt sig vara Adnan frågat efter henne börjar hon undra vad som händer. Adnan, hennes pojkvän märker att något inte stämmer och att hon är orolig, men hon vill inte berätta någonting för honom. Malin börjar leta egna ledtrådar och lyckas koppla samman mer och mer och bestämmer sig för att ta saken i egna händer, men det skulle hon aldrig ha gjort. Malin anmäls försvunnen och polisen lyckas aldrig återfinna kroppen eller få reda på vad som hände den kvällen, då hon åkte iväg och aldrig kom tillbaka.

Boken får ⅗ stjärnor av mig eftersom den var spännande och man blev fast i den, den kunde dock vara lite svår att förstå i vissa händelser i boken och det handlade om olika personer vilket gjorde att man  blev lite förvirrad.

Magnus Nordin är en svensk ungdomsförfattare som föddes år 1963 i Täby. År 2000 bokdebuterade han med boken “Gudarnas ring”. Han spelar bas i rockbandet “Cardboard Villains”

Skriven av en elev på skolan